Posts Tagged ‘Чоколадо’


Две работи на кои најмногу имам експериментирано откако преминав на некој поздрав начин на исхрана (откако преминав кон веганство) се оние кои најмногу ми недостасуваа – палачинки и чоколаден намаз (т.н. Нутела, но да не правиме рекалми).

Lesnikov cokoladen namaz02

Видете, на сите од време на време во животот ни треба вкусот на чоколадо. Посебно привлечен е оној момент од детството кога една лажичка чоколаен крем мачкате на леб или палачинки, и уште две длабоко брцнати во теглата завршуваат директно во вашата уста. (more…)

Advertisements

Read Full Post »


Читајќи тексотви на интерент, можете да дојдете до купишта совети како да ослабнете, каква диета да примените и слично. Никој да каже дека се ни е во главата, а не е до диетите. Од моите експерименти со исхраната заклучив дека може да испробате и милион диети кои ќе ви намалат килограми (а притоа и ќе ви го разнишаат здравјето), но ако не се посветите на здравиот начин на живеење и размилсување, повторно сте ја промашиле целта.

Неодамна налетав на текст во Фитнес магазинот кој започнува со ова прашање: колку пати сте се нашле во ваква ситуација: изедов ѓеврек на еден час откако обилно појадував. Ќе почнам да се контролирам со јадењево од утре. Прескокнав да вежбам! Ќе вежбам уште повеќе, ама од утре. Сузан Алберс, автор на книгата, Ама јас го заслужувам ова чоколадо, вели дека ваквите изговори се саботажа на самите себеси. (more…)

Read Full Post »

%d bloggers like this: