Posts Tagged ‘Тестенини’


Долго време не се ни обидував да направам лазања, затоа што не верував дека може да се состави од поздрави состојќи, воопшто да не се употреби масло, а да се добие богат вкус.

All-focus

Знам само дека кога првпат ја направив, дојдов од работа многу гладен и изедов малку повеќе, па во остатокот од денот не ни помислив на јадење. (more…)

Advertisements

Read Full Post »


Познавам куп луѓе околу мене што никогаш не би пробале сурова, свежа брокула. Каква штета! Брокулата е суперхрана поради своите нутритивни способности. „Полна“ е со витамин Ц, К и фолна киселина. Игра главна улога во алкализација на организмот. Во превод, со брокулата ни е штитник против болестите, посебно зимските.

 Сѐ убаво, ама ајде тоа објаснете им го на луѓе што не сакаат да погледнат зеленчук, а посебно на децата. Поттикнат од ваквата ситуација за првпат пред една година решив да барам начин овој супермен меѓу зеленчукот да го понудам на попристапен начин, односно а пробам боркулата да ја сварам на пареа, како што е опишано во книгата „Најздравите продукти на светот“ од Џорџ Мателјан. (more…)

Read Full Post »

%d bloggers like this: