ЗАЧИНЕТ ПЕЧЕН ГУНБАО КАРФИОЛ


Период е на зимски зеленчуци и овошја со кои пазарите се преплавени. Карфиолот, на пример, не само што го има во изобилство, туку се наоѓа и по доста ниска цена. Поради тоа мора да се прочепка по фолдери по архивирани рецепти што го содржат овој продукт. Искрено, јас и карфиолот имаме доста заплеткана врска. ИакоПродолжи со читање “ЗАЧИНЕТ ПЕЧЕН ГУНБАО КАРФИОЛ”

(СКОРО) БЕЗГЛУТЕНСКИ ЛЕБ ОД МЕШАНО БРАШНО


Лебот на македонското мени го има во секоја варијанта и во секоја пригода – за појадок, за ручек, за вечера, а во меѓувреме и во вид на некоја кифла за ужина. Луѓе не седнуваат да јадат без леб како придружба на оброкот. Од друга страна, лебот е и најнапаѓан производ од исхраната. Секој веднаш штомПродолжи со читање “(СКОРО) БЕЗГЛУТЕНСКИ ЛЕБ ОД МЕШАНО БРАШНО”

ОВЕСНИ БОМБИЦИ СО СУВО ОВОШЈЕ И ОРЕВИ


Кога доаѓа викенд најчесто сакам „да се покажам“ пред моиве домашни и се обидувам со потготовка на некој вкусен појадок. Скирената намера зад ова ми е на останатите тројца мускетари околу мене на фин начин да им подбутнам некој поздрав оброк. Само кога ќе замислам дека на децава во градинка секој ден им даваат заПродолжи со читање “ОВЕСНИ БОМБИЦИ СО СУВО ОВОШЈЕ И ОРЕВИ”