Posts Tagged ‘Кокосово млеко’


Знам само дека помина уште една година и следната е со нова бројка – 2015-та. Технички е така, а во главата имам впечаток како годинава да траеше не 12 месеци, туку 12 денови – толку бргу ми летна. Всушност кога ќе подразмислам подетално и кога ќе разгледам некои фотографии, забележувам дека многу работи се случувале, само што во трката со времето ми се чини како да сум прелетал низ сите настани.

???????????????????????????????

На пример, ова беше година кога готвев за група доброволци кои сакаа да испробаат како е да се живее исклучиво на посна храна цел месец (проектот траеше скоро 3 месеци). Правев планови, набавував продукти и готвев и на крај дојдов до неколку заклучоци – многу луѓе се подготвени да го пробаат овој начин на исхрана, но малкумина се осмелуваат тоа да им стане животен стил, макар и за еден месец. (more…)

Advertisements

Read Full Post »

%d bloggers like this: