Posts Tagged ‘Карфиол’


Како на деца да им се подметне зеленчук? Одговорот е: со супа. Знам дека веднаш ќе добијам критики дека најдобро е децата да ги учиме да јадат свеж зеленчук, но верувајте, за да стигнете до целта треба да си ги искинете сите нерви и на крај најнајадени ќе бидат ѕидовите и подот. Вашето дете нема ни да вкуси (секоја чест за оние деца што јадат свежи салати).

Крем супа од тиква, брокула и карфиол

Размислувајќи како на моите двајца синови да им „подметнам“ зеленчук, посебно во есен кога настинките се најдоминантни, побарав по интернет и наидов на рецепт за крем супа од тиква. Најидеално во оваа супа е што тиквата, откако ќе се свари, се истакнува блажината на скоробот, а децата сакаат благи работи. Уште побитно: покрај благата тиква им подметнувате и кратко варени брокула и карфиол кои тие нема ни да ги забележат. Браво за тој што ја измислил! (more…)

Advertisements

Read Full Post »

« Newer Posts

%d bloggers like this: