Posts Tagged ‘Интегрални тестенини’


Паста со песто од блитваСе сеќавам, порано, неделниот ручек во моето семејство беше посебен настан. Неделите беа единствениот ден кога имавме заеднички оброци и кога татко ми обично беше расположен да ни пренесе некоја животна лекција, која ние треба да ја научиме и од неа да извлечеме поука. Мајка ми скоро целиот ден го поминуваше во кујна. (more…)

Advertisements

Read Full Post »


Сигурно ви е добро позната онаа ситуација кога од толку што ви е здодевно, вртите по ТВ каналите и загледувате некој толку глупав филм што подоцна ви е срам и на самите себеси да си признаете дека сте го изгледале. Такво нешто ми се случи викендов кога налетав на „Лажго, лажго“ со Џим Кери. Филмот можеби беше глупав, ама откако го изгледав ми светна идеја во главата: лажењето не е секогаш негативна работа. Понекогаш ни треба и по некоја „бела лага“.

„Варен“ спанаќ

Имајќи предвид дека ова не е блог за коментирање филмови, да го свртиме муабетот кон здравата исхрана. Понекогаш колку и да сакате здраво да се храните, посакувате да има некој подекадентен вкус, односно да си се излажете себеси. Поточно сакате да има, на пример, вкус на путер, а јадењето да не содржи путер. Или сакате подобарен зелен зеленчук, ама сепак да не биде термички обработен. Да јадете тестенини, ама подоцна да не ви проработи совеста дека сте направиле лош избор за оброк. И на крај да си зготвите нешто вкусно, ама да не изгубите повеќе од 15 минути во кујна. (more…)

Read Full Post »

%d bloggers like this: