Posts Tagged ‘Грозје’


„Денес за ужина имаме пудинг“, така на моето семејство му го претставив мојот најнов рецепт и целосно го зачудив. Не сакам да применувам забрани за тоа што смее да се јаде, а што не смее, затоа што забранетото потоа е многу попосакувано, но пудингот ми е на црната листа. Кога ќе слушнам дека некој сака на дете да му даде да јаде пудинг (зборувам за оној купечкиот), мене ми доаѓа како да сака во организмот да му вметне стопена пластика. Горе-долу разлика нема! Оттука сфаќате зошто изразот на зачуденост стоеше некоја минута на лицата на моите домашни. (more…)

Advertisements

Read Full Post »

%d bloggers like this: