Archive for the ‘ПО НЕКОЈ СОВЕТ’ Category


Јатки и семкиВо рецептите честопати употребувам продукти кои или се скапи ако се купат во продавница, ретко се наоѓаат или воопшто ги нема. За таа цел, се обидувам ваквите продукти да си ги направам сам дома. На тој начин заштедувам пари и што е многу битно, точно знам што ставам во нивниот состав – без емулгатори, засилувачи на вкус или некои други хемиски додатоци. Постот редовно ќе го обновувам со по некоја нова „тајна“ за ве убедам да не се откажете на патот кон здравото готвење. (more…)

Advertisements

Read Full Post »


Читајќи тексотви на интерент, можете да дојдете до купишта совети како да ослабнете, каква диета да примените и слично. Никој да каже дека се ни е во главата, а не е до диетите. Од моите експерименти со исхраната заклучив дека може да испробате и милион диети кои ќе ви намалат килограми (а притоа и ќе ви го разнишаат здравјето), но ако не се посветите на здравиот начин на живеење и размилсување, повторно сте ја промашиле целта.

Неодамна налетав на текст во Фитнес магазинот кој започнува со ова прашање: колку пати сте се нашле во ваква ситуација: изедов ѓеврек на еден час откако обилно појадував. Ќе почнам да се контролирам со јадењево од утре. Прескокнав да вежбам! Ќе вежбам уште повеќе, ама од утре. Сузан Алберс, автор на книгата, Ама јас го заслужувам ова чоколадо, вели дека ваквите изговори се саботажа на самите себеси. (more…)

Read Full Post »

%d bloggers like this: